Samsung viert lancering nieuwe Odyssey-serie gaming monitoren met baanbrekend pan-Europees e-sport toernooi

Samsung, marktleider in gaming monitoren*, kondigt zijn eigen e-sport-toernooi aan. Het merk markeert hiermee de uitbreiding van het toonaangevende Odyssey-portfolio gaming monitoren.

 

De Odyssey League, vernoemd naar de innovatieve reeks gaming monitoren, is een zoektocht naar Europa’s meest fanatieke PUBG-spelers. Spelers die de battle aan durven gaan en bereid zijn te bewijzen dat ze kans maken op een deel van de prijzenpot van € 25.000.

 

De uitbreiding van het Odyssey-portfolio begon met de introductie van de G7 en G9 in januari op CES en wordt nu vervolgd met de lancering van de meest toegankelijke monitor tot nu toe: de G5. Ontworpen met veeleisende gamers in gedachten, levert de G5 hoge prestaties op elk gebied: een bliksemsnelle responstijd van 1 ms, toonaangevende refresh rate van 144 Hz*, krachtige AMD FreeSync Premium en een scherp Quad-High Definition (QHD; 2560×1440 resolutie) VA-paneel. Bovendien is de G5 voorzien van een geavanceerd, door Samsung ontwikkeld, 1000R-gebogen scherm die de vermoeidheid van je ogen vermindert en afleiding en vertragingstijd elimineert.

 

Het toernooi, waarvoor de inschrijvingen vandaag openen, bestaat uit nationale kwalificatiewedstrijden en knock-outs in 12 Europese regio’s, lopend van 28 september tot 29 november. De beste spelers uit elke regio gaan door naar de tweedaagse pan-Europese finale op 5 en 6 december.

 

Regio’s Landen Type Periode
1 & 2Italië &
Scandinavië
Kwalificatie28 sept – 1 okt
Knock-out24 okt
3 & 4Polen & Oostenrijk/ZwitserlandKwalificatie5 okt – 8 okt
Knock-out25 okt
5 & 6 Duitsland & Adriatische regio/GriekenlandKwalificatie19 okt – 22 okt
Knock-out31 okt
7 & 8 Tsjechië/Slowakije & SpanjeKwalificatie26 okt – 29 okt
Knock-out13 nov
9 & 10 Roemenië &
Frankrijk
Kwalificatie9 nov – 12 nov
Knock-out28 nov
11 & 12 Verenigd Koninkrijk &
Benelux
Kwalificatie16 nov – 19 nov
Knock-out29 nov
ALLEAlle regio’sEU FINALES5 + 6 dec

 

Alle 12 landelijke competities worden live uitgezonden op videostreamingplatform Twitch, vergezeld door regionale talenten, zoals PUBG-superster Dana Dima Gard, oftewel DanucD. De pan-Europese finale wordt live uitgezonden vanuit de Odyssey League e-sport-studio in Berlijn.

 

Atila Yesildag, Head of Esports EMEA bij PUBG Corporation, zegt: “Wij kijken ernaar uit om onze samenwerking met Samsung voort te zetten en samen te werken aan de Samsung Odyssey League. Het is geweldig om fans en spelers nog een toernooi om van te genieten te kunnen bieden. “

 

Meer informatie over het registratieproces, het toernooischema en informatie over waar je het evenement kunt volgen, vind je op odysseyleague.gg.

 

Over PUBG Corporation

PUBG Corporation, een lid van KRAFTON, is de ontwikkelaar en uitgever van de blockbuster battle royale-videogame uit 2017, PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PUBG). Sinds de release heeft PUBG tot nu toe meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. De game heeft zeven Guinness World Records op haar naam staan en ontving meerdere game awards. Ga voor meer informatie over PUBG naar http://www.pubg.com/.

 

* Disclaimer: goed voor 17,3% van alle inkomsten in 2019 volgens IDC4Q2019-gegevens.

* Disclaimer: deelname van Europese landen is beperkt tot Italië, Scandinavië (Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken), Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Adriatische regio (Kroatië, Servië en Slovenië), Griekenland, Tsjechië, Slowakije, Iberië (Spanje en Portugal), Roemenië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales) en Benelux (Nederland en België).

 

ModelG5
DisplayScreen Size (Inch)32”, 27”
Aspect Ratio16:9
Panel TypeVA Curved
Screen Curvature1000R
Refresh Rate144Hz
Response Time1ms (MPRT)
Resolution2,560 x 1,440 (QHD)
HDRHDR10
Brightness (Typical)250cd/㎡
General FeatureGaming FeatureAMD FreeSync Premium
Game ModeCustom/FPS/RTS/RPG/AOS/Cinema/DCR
Etc.Low Input Lag Mode, Virtual Aim Point, Black Equalizer, Eye Saver Mode, Flicker Free, Easy Setting Box
Etc.InterfaceDisplay Port 1.2(1 EA), HDMI 2.0(1EA), Headphone
Wall MountYes (75 x 75mm)
ColorBlack

Bron