Samsung Onyx verbetert bioscoopervaring voor bezoekers wereldwijd

DCI-gecertificeerde LED-beeldkwaliteit intensiveert bioscoopervaring dankzij LED-beeldkwaliteit en superieure audio

 

Samsung lanceert Onyx, een bioscoopscherm met verbluffende beeldkwaliteit waarvoor geen projector nodig is. De combinatie van filmbeelden met diepe, realistische zwarttinten en kraakheldere audio van HARMAN zorgt voor een intense bioscoopbeleving. De onthulling van Onyx komt precies een jaar nadat Samsung het eerste Cinema LED-display onthulde tijdens CinemaCon 2017. Het eerste Onyx-scherm werd vorige week onthuld in een bioscoop in Hollywood. Vanaf nu dragen alle zalen die gebruikmaken van Samsungs verbeterde schermen de titel ‘Samsung Onyx Theater’.

 

“Door de combinatie van eersteklas LED-beeldkwaliteit en kristalheldere surround sound van HARMAN krijgen bezoekers van Samsung Onyx Theaters een sterk verbeterde bioscoopervaring,” zegt Evert Van Camp, Country Director IT Display van Samsung Benelux. “We kijken ernaar uit om bioscoopeigenaars en -bezoekers kennis te laten maken met deze baanbrekende nieuwe technologie.”

 

Next Generation bioscoopbeleving
Samsung Onyx is beschikbaar in afmetingen van 5 tot 10,3 meter breed. Daarmee past het scherm probleemloos in iedere bioscoopzaal. Zonder dat er nog een projector aan te pas komt, verzorgt de Onyx verbluffende visuele kwaliteit en betrouwbare prestaties. Het 4K-model is ‘s werelds eerste door Digital Cinema Initiatives (DCI) gecertificeerde LED-bioscoopscherm. LED en High Dynamic Range (HDR) maken van de bioscoopervaring van Samsung Onyx de nieuwe standaard.

 

Onyx beschikt over de kraakheldere surround sound van HARMAN. Daardoor maakt het niet uit waar je in de zaal zit, de ervaring is overal overweldigend. Ook voor liefhebbers van 3D is de Samsung Onyx een grote verbetering. Door grotere helderheid en levensechte, stabiele kleuren wordt de content realistischer. De kleinste visuele details komen overtuigend naar voren en de ondertiteling is loepzuiver.

 

Samsung Onyx Theaters wereldwijd
Terwijl de Onyx debuteert op CinemaCon 2018 is al bekend dat Samsung wereldwijd steeds meer Onyx Theaters realiseert. Afgelopen week opende het eerste Onyx Theater in de VS in Hollywood in samenwerking met Moving Image Tech (MIT). Recent kondigde Samsung ook al samenwerkingen aan met Golden Screen Cinemas (het grootste bioscoopbedrijf van Maleisië met 35 theaters en 328 schermen) en Cineplexx Cinemas (met 171 schermen de grootste van Oostenrijk). Beide partijen openen hun eerste Samsung Onyx Theaters in de loop van dit jaar in Kuala Lumpur en Wenen.

 

Om te verzekeren dat de nieuwe Samsung Onyx Theaters het optimale uit de beelden halen, slaat Samsung de handen ineen met cinema content developers. Door samen te werken met de Ymagis Group, en in het bijzonder hun Eclair content development unit, verschijnen binnenkort EclairColor® HDR-compliant films die volledig tot hun recht komen op het Onyx scherm (op CinemaCon 2018 worden EclairColor-verbeterde beelden gedemonstreerd). Ook is Samsung een partnership aangegaan met het in Hollywood gevestigde post-productiebedrijf Roundabout voor de ontwikkeling van Onyx-ready HDR-content.

 

“Films van nu worden op de meest geavanceerde manier geproduceerd en hebben verbluffende beelden,” zegt Jean Mizrahi, CEO en co-founder van de Ymagis Group. “Alleen met de beste technologie kun je die films goed tot hun recht laten komen. Wij verwachten dat Onyx in de komende jaren de standaard wordt in bioscopen en vinden het een eer om deze verandering samen met Samsung vorm te geven.”

 

Op CinemaCon kondigt Samsung verder samenwerkingsverbanden aan met Arnold & Richter Cine Technik (ARRI) en GDC Technology. Ook hierbij draait het erom bioscoopbezoekers toegang te geven tot de potentie van Samsung Onyx.

 

CinemaCon duurt nog tot 26 april en vindt plaats in het Caesar’s Palace in Las Vegas. Er komen vertegenwoordigers uit meer dan 80 landen. Bezoek https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/onyx voor meer informatie over Samsung Onyx.

 

Bron

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *